I Amsterdam

Tips & Nieuws

  1. Man II Co TRat Race

    uittip #7: dans

    MANCO: Rat Race Runway

    De dames van MANCO zijn weer van de (feest)partij deze Uitmarkt. Na huilen met confetti, discoballen en winnaars, gaan de vijf dit jaar nog een stapje verder. Ze staan dit jaar niet één, maar twee keer op de Uitmarkt met hun nieuwe show Rat Race Runway, zaterdag in Bellevue en zondag op het Remix podium.

    Het collectief is in de spelshow Rat Race Runway beland. Ontsnappen aan het spel is onmogelijk en de quizmaster ontbreekt. In deze groteske competitie zetten de -aan elkaar gewaagde- deelnemers alles op alles om de ander te overtreffen.

    MANCO stelt zich de vraag: Hoe gaan mensen om met druk en verwachting? De dansers laten in Rat Race Runway zien hoe sociale druk zich opbouwt en waar deze toe leidt. Hoe houden de vijf millennials zich staande in deze voortdurende strijd?

    Bekijken
    Delen
  2. Zonnige Uitmarkt trekt rond de 450.000 bezoekers 1

    Uitmarkt 2019

    Zonnige Uitmarkt trekt rond de 450.000 bezoekers

    De 42ste editie van de Uitmarkt trok dit weekend rond de 450.000 mensen naar het zonnige Museumplein, Leidseplein en Vondelpark. Overdag waren, naast de buitenpodia, de binnenpodia ook erg in trek voor wat verkoeling. In de zwoele zomeravonduren trokken de buitenpodia veel toeschouwers. De bezoekers maakten kennis met een selectie uit het nieuwe landelijke culturele seizoen met muziek, dans, literatuur, toneel, cabaret, tentoonstellingen, lezingen en een uitgebreide informatiemarkt. Er waren zo’n 300 optredens van 2.000 artiesten. 

     

    Delen
  3. Mijn programma

    uittip #32: de opening

    De opening

    Vanaf het I amsterdam Podium op het Museumplein presenteert Eric Corton de opening van de Uitmarkt met een bomvol programma vol muziek, dans en cabaret: de Brazil-electro band Zuco 103 bijt het spits af, gevolgd door Trijntje Oosterhuis en Vjeze Fur met hun nummer ‘Klaar’. Cabaretier Rayen Panday geeft een nieuw perspectief en de energieke band The Kik zet de boel op stelten. Er is rap van Winne, het rauwe, soulvolle stemgeluid van Sharon Kovacs en explosieve dans met Queen Blood. Dit alles onder begeleiding van de meest swingende bigband van de lage landen, New Cool Collective.

    Bekijken
    Delen
  4. 3Violas
    foto: Vilain Gai

    uittip #31: klassiek

    3Violas

    3VIOLAS bestaat uit de jonge altviolisten Hessel Moeselaar, Floris Faber en Geerten Feller. Ze leerden elkaar kennen op het Conservatorium van Amsterdam, waar ze een gezamenlijke passie voor klassiek, jazz, pop en filmmuziek ontdekten. Onder de noemer 3VIOLAS mixen zij nu hun eigen arrangementen van klassieke en actuele muziek (met een flinke schep improvisatie) tot een eigenzinnig optreden.

    Bekijken
    Delen
  5. The Kik

    uittip #30: pop

    The Kik

    Als groot bewonderaars van de muziek van Boudewijn de Groot, de teksten van Lennaert Nijgh en de arrangementen van Bert Paige, kreeg The Kik goedkeuring van de grootmeester zelf zich te buigen over de twee sleutelalbums uit respectievelijk 1966 en 1968. En dat deden ze.
    Voor De Overlevenden & Picknick. Nog nooit werden deze platen integraal uitgevoerd. Tot nu. Zaterdag staat de Kik van 21.10 tot 22.00 op het iamsterdam podium met de liedjes van muziekheld Boudewijn de Groot.
    Bekijken
    Delen
  6. Steffen Morrison 2

    uittip #29: pop

    Movin' met Morrison

    Steffen Morrison groeit op met de tunes, moves & grooves van James Brown, Otis Redding en Marvin Gaye maar ook met de harmonieuze klanken van The Crystals, de rock van The Rolling Stones en de teksten van Lou Reed. Deze bonte mix van invloeden zorgde voor intense soulballads, uptempo tracks en dansbare hits van de Nederlands muzikant. Zijn nieuwe single ‘Positivity’ kwam begin 2019 uit, als voorbode op een muzikaal smaakvol jaar, en Morrison staat met meerdere tours in de theaters en clubs. Vrijdag staat hij op het I amsterdam Podium net na de opening, voor een goeie start van de nacht.

    Delen
  7. Anne-Fay

    uittip #28: pop

    Anne-Fay

    Ze was onderdeel van ZO! Gospel Choir, frontvrouw van Cookachoo en speelde de afgelopen jaren als vocalist en danser in twee succesvolle theatervoorstellingen. De afgelopen twee jaar werkte ze aan haar eigen muziek met producers Mihai Puscoiu en Reynard ‘Mucky’ Bargmann. Dit werd, net als haar eigen roots (Nederlands, Surinaams, Afrikaans en Chinees) een moksi.

    Een ongepolijste mix van gospel, soul en hiphop met een donker randje drum & bass. Ingetogen liedjes wisselen rauwe uithalen af. Met haar nummer ‘Lioness’ kreeg ze eerder al Rotterdam stil tijdens Motel Mozaique. Wij zijn benieuwd of ze dit in Amsterdam ook voor elkaar krijgt. Deze zomer is zij te zien op het Remix podium tijdens de Uitmarkt!

    Bekijken
    Delen
  8. Josephine Zwaan
    foto: Carly Wollaert

    uittip #27: pop

    Josephine Zwaan

    Josephine Zwaan speelt gitaar en taal. In 2016 bracht zij haar Nederlandstalige debuutalbum 1/4 uit. In acht nummers schetst zij een openhartig en eigenwijs portret zichzelf en legt vragen bloot over het twintigersleven. Gevoelige, intuïtieve liedjes die liefdevol in je ziel prikken. Naast haar eigen muziek, schrijft en produceert Josephine ook muziek voor andere artiesten. Momenteel werkt zij aan een nieuwe EP die begin volgend jaar verschijnt, maar deze zomer staat ze op het Remix podium tijdens de Uitmarkt met heel veel muziek.

     

    Bekijken
    Delen
  9. Kasper van der Laan 2
    foto: Aisha Zeijpveld

    uittip #26: cabaret

    1 kilo

    Waarom zijn de dingen zoals ze zijn en doen we de dingen zoals we ze doen? Kasper van der Laan legt het u graag uit in zijn debuutvoorstelling 1 Kilo. Een voorstelling vol absurde humor, onvoorspelbare verhalen en ongekende grappen. Kasper werd door de Volkskrant verkozen tot hét comedytalent van 2019, hij was de publiekswinnaar van het BNNVARA Leids Cabaret Festival 2018, is lid van Comedytrain én staat eind augustus op het podium op de Uitmarkt.

    Delen
  10. CIEL

    uittip #25: pop

    CIEL

    CIEL is het soloproject van de Nederlandse kunstenaar Michelle Hindriks. Zij maakt shoegazey trips: dromerige, langzame popmuziek met invloeden uit de hiphop, reggae, jazz en rock. Voor haar eerste EP sloot Hindriks zichzelf op in haar repetitiekelder, ver weg van alles. Hier begon ze nieuwe invloeden en geluiden te verkennen, op zoek naar heropleving van geluid uit het verleden. Donkere tribale beats worden afgewisseld met heldere gitaarlijnen en experiment. De eerste EP “Anxiety” is in 2017 uitgebracht via Geertruida (NL) en Tree Machine Records (VS). Tijdens de Uitmarkt staat CIEL met haar band op het Remix podium!

    Bekijken
    Delen
  11. De Alex Klaasen Revue – Showponies 2 1
    foto: Mark Engelen

    uittip #24: cabaret

    Showponies

    Het weekend van de Uitmarkt is de Mary Dresselhuyszaal in Theater DeLaMar heel even de Alex Klaasen-zaal. De moderne revue ‘Showponies’ kreeg vorig jaar lovende kritieken en dus werd het tijd voor deel twee: Showponies 2. Een rollercoaster van een revue met onder andere Alzheimer de musical, een veganistisch Zwanenmeer-ballet, een depressieve nar en een achtstemmige jodelsymfonie. Of zoals hij het zelf verwoord: “Speciaal voor iedereen die wil lachen om zichzelf. Voor iedereen die verrast wil worden. En ook voor Johan Derksen.”

     

    Bekijken
    Delen
  12. Brian Elstak & Dionne Verweij
    foto: Vilian Gai

    uittip #23: podcast & chill

    Podcast & Chill

    Brian Elstak is beeldend kunstenaar. Dionne Verwey is theatermaker en performer. Samen maken ze, OWRU: een podcast waar Elstak & Verwey interessante creatieven te gast hebben. Zo spraken ze met Michael Middelkoop over films en boeken, voelde Ray Fuego aan de tand over rap, rock en rolmodellen en vroegen Sharon Jane en Mounir Raji het hemd van het lijf over fotografie. Tijdens de Uitmarkt kun je de opname van hun nieuwe aflevering live bijwonen in Vondel CS. Podcast & Chill, maar dan echt.

     

    Bekijken
    Delen
  13. Cinema De Balie

    uittip #22: film

    Cinema in de Balie

    De Balie pakt uit deze Uitmarkt. Een voorproefje van alle kunstvormen die dit seizoen te zien zijn in De Balie. Cabaret van talenten Anne Neuteboom en Thijs van de Meeberg, theater van Onias Landveld, STUDIO talks van De Balie Studio en literaire programma’s van stadsdichter Gershwin Bonevacia en Mensen Zeggen Dingen. Maar ook heel veel film. Vijf Amsterdamse Cineville theaters draaien dit weekend in Cinema de Balie een achter- of vooruitblik van hun filmprogramma. Met onder andere De Spiegel van Tarkosvski, Dolor y Gloria van Pedro Almodóvar en de documentaire ask Dr. Ruth, over het ongelofelijke levensverhaal van Dr. Karola Ruth Westheimer, die als kind de Holocaust overleefde en de eerste (en beroemdste) sekstherapeut werd op de Amerikaanse televisie.

    Bekijken
    Delen
  14. Gerson Main 3

    uittip #21

    Gerson Main

    Deze goedgemutste zanger noemt zichzelf wel de slechtste singer-songwriter van Nederland, of de koning van de camping. Gerson Main speelde jarenlang in de backing band van onder andere Dio, Akwasi, Typhoon en Sarah Jane. Het nummer ‘Dorst’ wat hij voor Akwasi schreef werd een enorme hit werd en hij verscheen in het programma ‘De beste singer-songwriter van Nederland’. Sindsdien gaat het hard. Een reclamespotje hier, een plaat daar. Festivals en optredens door het hele land. Nu werkt hij hard aan een nieuwe plaat en theatershow.

    Of zoals hij het zelf verwoord: “Ik ben ruim de helft van mijn leven naarstig op zoek geweest naar dat ene liedje. Onlangs kwam ik erachter dat je die zelf moet schrijven…” Gelukkig is hij ook dit jaar weer te zien tijdens de Uitmarkt. Deze man mag je niet over het hoofd zien.

    Bekijken
    Delen
  15. MuseumTV op de Uitmarkt.

    uittip #19: MuseumTV

    MuseumTV is hét videoplatform dat kunst, cultuur en erfgoed tot leven brengt. Als culturele verhalenverteller zoomt MuseumTV in op museale collecties en tentoonstellingen en vergroot hiermee het maatschappelijk draagvlak voor erfgoed & cultuur. Via haar online platform en distributiepartners laat MuseumTV zien wat Nederlandse musea in huis hebben. Geniet tijdens deze editie van de Uitmarkt in het Museumcafé van al het moois dat in musea te zien en beleven is met de filmpjes van MuseumTV.

    Delen
  16. BankGiro Loterij
    BGL-Partners-20160826-Uitmarkt

    uittip #20

    BankGiro Loterij Museum Village

    De BankGiro Loterij is dé cultuurloterij van Nederland. De helft van de opbrengst van deze loterij gaat naar cultuur en cultureel erfgoed in Nederland: van musea tot molens en van concerten tot festivals.  Deelnemers aan de BankGiro Loterij spelen mee voor mooie prijzen en krijgen een VIP-KAART waarmee zij gratis toegang krijgen tot meer dan 70 musea en aantrekkelijke kortingen krijgen op een dagje of avondje uit. Daarom is de BankGiro Loterij al meer dan 15 jaar partner van de Uitmarkt. Bij de BankGiro Loterij vinden wij dat je cultuur moet beleven én vieren.

    Tijdens de Uitmarkt zijn musea uit het hele land te bezoeken in de BankGiro Loterij Museum village. Toonaangevende musea geven een voorproefje van hun tentoonstellingen van het komende seizoen. Met rondleidingen, presentaties en bijzondere verhalen over kunst.

    Loterijwinnaars kunnen de concerten op het hoofdpodium bijwonen op een speciaal BankGiro Loterij VIP-deck, onder het genot van een hapje en een drankje.

    Delen
  17. Dans! 1

    uittip #18: dans

    Dans!

    Een spannende danssolo in de lucht, een wonderlijke ratrace, of een voetballende danser. Dit zie je allemaal op de Uitmarkt. Jonge makers en gerenommeerde gezelschappen, zoals Introdans, Conny Janssen Danst, Nicole Beutler Projects en ICK Amsterdam laten je zien (en voelen) wat er komend seizoen allemaal op het programma staat.

    Op zaterdag 24 augustus zijn er bijzondere vlakke vloervoorstellingen te zien van jong talent en succesvolle makers in Theater Bellevue. Van bewegingstheater tot circus; deze makers onderzoeken de grenzen van dans.

    Aan het Leidseplein in Internationaal Theater Amsterdam zijn o.a. Introdans, ICK Amsterdam en Nicole Beutler Projects te bewonderen op zondag 25 augustus.

    Het Summerdance Festival treedt dit jaar buiten de grenzen van het podium en duikt tijdens de Uitmarkt op wanneer je het niet verwacht…

    Delen
  18. Gershwin Bonev
    foto: Milan Amzic

    uittip #17: VondelCS

    Gershwin Bonevacia

    Gershwin Bonevacia is stadsdichter van Amsterdam en staat tijdens de Uitmarkt in het VondelCS én in de Balie. Dubbelfeest. Presentatrice Dzifa Kusenuh sprak met hem af voor een wandeling door het Vondelpark en vroeg hem naar zijn liefde voor Harry Potter, dichtgeheimen en Uitmarkttips.

    Delen
  19. voor de kleine cultuurhappers

    uittip #15: uitmarkt junior

    voor de kleine cultuurhappers

    Luchtdirigeren, een verhaal vertellen met dans of beatboxen op Mozart? Het kan dit jaar allemaal op de Uitmarkt Junior.

    Zing mee met de liedjes van Dirk Scheele, leer luchtdirigeren van de dirigent van het Concertgebouw en doe mee met een hiphopworkshop van topchoreograaf Dalton Jansen. Of wil je toch liever Anna Woltz horen voorlezen uit haar laatste boek? Tijdens de Uitmarkt Junior is er voor een boordevol programma voor kleine cultuurhappers met grote honger. Leer verhalen vertellen met je lichaam, maak beatbox aria’s rondom Mozart’s De Toverfluit of doe een snelcursus theatraal kickboksen.

    Delen
  20. Innovatief Noord-Holland 1
    JustJusta

    uittip #16: Noord-Holland Paviljoen

    Innovatief Noord-Holland

    Noord-Holland was in de Gouden Eeuw het middelpunt van innovaties. Amsterdam ontpopte zich tot een bloeiende handelsstad, de ambachten in de Zaanstreek groeiden uit tot een ware industrie en de Beemster werd ingepolderd door 43 molens. Skip meer dan 4oo jaar en in de provincie Noord-Holland zijn nog altijd veel innovaties te vinden. Of het nu gaat om windmolenparken, smart mobility of recreatie binnen en buiten de stad, in Noord-Holland wordt hier hard aan gewerkt.

    Kom langs bij het paviljoen op het Museumplein en ontdek meer over innovatie toen en nu. Test je eigen kennis in de Gouden Eeuw quiz of luister naar muziek uit die tijd.

    Foto: JustJusta
    Delen
  21. Port of Amsterdam 2

    uittip #19: Port of Amsterdam

    Port of Amsterdam

    Port of Amsterdam is niet alleen de haven van Amsterdam, maar ook vóór Amsterdam. Bijvoorbeeld als het gaat om afval in de stad. In de haven wordt naar nieuwe manieren gezocht om afval opnieuw waarde te geven.

    Tijdens de Uitmarkt strijkt Port of Amsterdam’s Circulaire Circus neer op de museumvijver. Jonge Uitmarktbezoekers kunnen hier verschillende soorten afval uit de vijver vissen en recyclen voor een (pr)ijsje. Of met een radiografisch bestuurbaar bootje zien hoe het afval uit de haven opnieuw waarde krijgt.

    Binnenin de circustent laat de Plastic Fantastic tentoonstelling zien dat het plasticprobleem in de haven op z’n Amsterdams wordt opgelost.

    Leer meer over wat de haven van Amsterdam nog meer betekent voor Amsterdammers bij Port of Amsterdam’s Circulaire Circus.

     

    Delen
  22. Chris Hinze

    uittip #14: wereldmuziek

    Chris Hinze

    Incredible India neemt je mee naar de onbekende en kleurrijke wereld van 1.5 miljard Indiërs. Van overvolle steden tot de prachtige stranden, van de glamour van Bollywood tot de jungle in het noorden.

    Chris Hinze, fluitist, componist en reiziger maakt ieder jaar aan de hand van zijn reizen een groot theater soloconcert. Dit jaar is dat “Incredible India”. Een unieke mix van indrukwekkende videobeelden, live-muziek van Chris Hinze en zijn persoonlijke verhalen en anekdotes. Dit alles samengesmeed tot één voorstelling vol reisimpressies en muziek.

     

    Delen
  23. yvonne van den eerenbeemt

    uittip #13: cabaret

    Yvonne van den Eerenbeemt is bronstig

    Als BRONST een natuurdocumentaire was, dan vertolkte Yvonne van den Eerenbeemt de rol van paradijsvogel. En paradijsvogels maken rare sprongen, zeker als ze zich willen voortplanten. BRONST gaat over dierlijke driften. Over de beestachtigheid die onder onze deftige dasjes schuilgaat. BRONST is een vileine paringsdans met het leven. Een race tegen de biologische klok. Met wanhopige betogen, fluwelen liedjes en weinig tact. Want uiteindelijk is het eten of gegeten worden.

     

     

     

    Delen
  24. Bert Wabbe

    uittip #12: literatuur

    De Literaire Volkszanger

    Bert Wabbe is Literair Volkszanger en een bijzondere verschijning met zijn crème-kleurige pakken en dikke bos krullen. Deze zomer maakt hij op het Uitmarkt podium knallers van meezingers van bekende Nederlandse gedichten als ‘Woningloze’ van J. Slauerhoff en ‘De Moeder De Vrouw’ van Martinus Nijhoff.

    Alvast even oefenen? Dat kan, met deze karaokeversie van ‘Herinneringen aan Holland van Hendrik Marsman’:

    Delen
  25. Automatische concepten 4

    uittip #11: muziek

    Concept M

    Eerst was er een boek, nu de soundtrack. Op M geeft Aafke Romeijn een rondleiding in liedjes door de wereld van haar debuutroman M. Het is een alternatieve versie van Nederland, waarin een meisje door een mysterieuze ziekte haar kleur verliest. Vastberaden de ziekte uit te roeien besluit ze een radicale daad te stellen. M waaiert genadeloos uit: van een piano tot orkest, van kleine bekentenissen tot donkere electro, van hiphop tot fuga.

    Delen
  26. Julian Schneemann's Caravan
    foto: Marc Driessen

    uittip #10: jazz

    Op reis met de Caravan

    Julian Schneemann & Friends is sinds 2017 op reis met de Caravan. De jonge musici reizen van oost naar west. Door de wereld van klassiek, jazz en volksmuziek. De Syrische ud-virtuoze Jawa Manla, vioolfenomeen Emmy Storms, percussietovenaar Jeroen Batterink en pianist/componist Julian Schneemann spelen Arabische klanken en Ierse deuntjes, waarbij ze zich van grenzen niets aantrekken.

    In 2019 sluiten drie geweldige zangers zich aan bij de karavaan: Wasim Arslan uit Syrië, de Indiaas/Nederlandse Madhu Lalbahadoersing en Shishani Vranckx met Namibische voorouders. In Ode to Tomorrow brengen ze samen een ode aan de dag van morgen.

    Delen
  27. Yentl en de Boer 1
    foto: Daan Colijn & Thijs Meuwese

    uittip #9: cabaret

    Yentl & de Boer: tranen met tuiten

    Na succesvolle voorstellingen zijn Yentl en Schieman en Christine de Boer terug met een volgende stap in de YENTL EN DE BOER-saga: de nieuwe muzikale cabaretvoorstelling ‘Lacrimosa’.  Dat betekent zoiets als ‘Tranendal’. Een dieptrieste titel dus. Maar ja, zonder tranen geen leven. Luidkeels zingend over straat gaan, bestaat niet zonder de schorre keel van de volgende dag. Je kunt niet als een Tarzan door de jungle slingeren zonder er een oksel vol bloedzuigers aan over te houden. De derde voorstelling van Yentl en de Boer is een ode aan de treurige kanten van ons mens-zijn. Kun je niet wachten? Een voorproefje van deze voorstelling is te zien tijdens de Uitmarkt.

    Delen
  28. Woolf

    uittip #8: pop

    Woolf: folkpop met een melancholisch randje

    Vaste prik op de Uitmarkt: het Nederlandse trio Woolf Music. Marieke Smit, Mylène Berghs en Ellen Tackenkamp spelen folkpop met een melancholisch jazzrandje. Het was een tijdje stil rondom de band. Ellen Tackenkamp bracht een soloplaat uit in de tussentijd, maar op hun Facebook-pagina wordt al gehint naar nieuwe, gezamenlijke nummers. Tot die tijd kunnen we nog even door op liedjes als ‘Again’ en ‘It Wouldn’t Hurt’.

     

    Delen
  29. Boys won't be boys
    foto: Ernst Coppejans

    uittip #6: theater

    Boys won't be boys

    Rikkert van Huisstede is opzoek naar lieve jongens. Jongens die wellicht niet aan het mannelijkheidsideaal voldoen.

    Maar is er in tijden van #metoo, homofobie, seksisme, racisme en geweld niet juist behoefde aan deze mannen? Mannen die laten zien dat het ook anders kan.

    In ‘Boys won’t be boys’ onderzoekt een groep diverse, eigenzinnige kunstenaars een nieuw en veelzijdig beeld van mannelijkheid om zo een nieuwe beweging te vormen. Doe je mee?

     

     

    Delen
  30. Marcel Harteveld

    uittip #5: cabaret

    Marcel Harteveld: "Weet ik veel"

    Je kunt ‘m kennen als een van het duo Harteveld & Fretz, of omdat je Soldaat van Oranje – De Musical hebt gezien. Ook speelde hij in Danni Lowinski en SpangaS en bovendien was hij kandidaat bij De Beste Singer-songwriter van Nederland.

    Het komend seizoen werkt hij aan nieuwe liedjes, nieuwe verhalen, nieuwe grappen…op weg naar een nieuwe avondvullende voorstelling voor het najaar.

    Wat het gaat worden? Marcel Harteveld: “Weet ik veel.”

    Delen
  31. Grupo Sportivo - Introdans

    uittip #4: dans

    Grupo Sportivo: de sportieve dansvoorstelling van Introdans

    Soms lijkt het net alsof voetballers een dansje doen op het veld. Alsof turners een beat in hun hoofd horen wanneer ze op de evenwichtsbalk staan.

    In de nieuwe familievoorstelling GRUPO SPORTIVO laat Introdans zich inspireren door de sport. Mooie, gekke, grappige, betoverende choreografieën voor alle leeftijden. Voetbal, turnen, acrobatiek, het komt allemaal aan bod in deze voorstelling. Met bijdragen van choreografen Daniel Ezralow, Conny Janssen, Fernando Melo, Jorge Pérez Martínez en Roberto Scafati.

    De titel GRUPO SPORTIVO is een knipoog naar de Nederlandse popband Gruppo Sportivo uit de jaren zeventig, die nu een comeback beleeft.

    Delen
  32. Musical Sing A Long 2

    uittip #3: musical

    Musical Sing-a-Long

    Volledig volgens traditie is de Musical Sing-a-Long de afsluitende act van de Uitmarkt 2019. Dus voor alle musicalfanaten en meezingers – het is tijd om de keel te smeren en je klaar te maken voor een avond vol prachtige nummers uit de musicals van het nieuwe seizoen.

    Delen
  33. Fringe Festival 1

    UITTIP #2: Fringe

    Fringe X Uitmarkt: The pink X marks the spot

    Kom speuren naar nieuw talent bij Fringe X Uitmarkt, the pink X marks the spot! Een belevenis waar de “X” zal staan voor de verbinding tussen de maker en het publiek, de cross-over van verschillende stijlen, het ontdekken van het onbekende en – niet te vergeten – het kusje.

    Laat je ontvoeren naar onze roze wereld waar het experiment de ruimte krijgt. Zoek de spotlight op, kijk of doe mee. Verwacht duo’s in bijzondere pakjes, meisjes en demonen (soms is dat hetzelfde) en ga langs bij de Fringe dokter voor kunst op doktersrecept. Laat je verrassen door roze konijnen of acts met bananen. Bij de X/ EX installatie kun je een kaartje sturen naar je lover of je ex met dat wat je nooit hebt durven zeggen. En vergeet vooral niet om op zaterdag en zondag om zes uur klaar te staan bij de vijver voor een bijzondere dans.

     

    Delen
  34. Matroesjka
    foto: Curly and Straight

    uittip #1: cabaret

    Technocabaret vol dikke beats en harde grappen

    Matroesjka is hét technocabaretduo van Nederland.  Technocabaret? Ja zeker, dikke beats met harde grappen. Lisa Loeb en Janneke Rinzema zappen moeiteloos van typetje naar typetje in vlijmscherpe sketches en zingen onderweg de longen uit hun lijf. Volgend seizoen staan ze in de theaters met hun show ‘Brainwash’: over een mentale breakdowns, in je bubbel zitten en snackbartussendoortjes.  Tijdens de Uitmarkt lichten ze al een klein tipje van de sluier.

    Delen
  35. Museumplein & Leidseplein podium voor Uitmarkt 2019

    Uitmarkt 2019

    Museumplein & Leidseplein podium voor Uitmarkt 2019

    Amsterdam, 28 maart 2019 – Met de opening van het RCO House – thuisbasis van het Koninklijk Concertgebouworkest – 350 Jaar Rembrandt en met 125 jaar Stedelijk Museum en het Mahlerfestival in het vooruitzicht geven Museumplein en Leidseplein podium aan de opening van het nationale Culturele Seizoen 2019.

    Het Museumplein wordt cultureel hart voor de 42ste-editie van de Uitmarkt. De vele culturele instellingen op en rondom het Museumplein en Leidseplein geven in het laatste weekeinde van augustus podium aan een veelzijdig, kleurrijk en divers cultureel programma. Tijdens het driedaagse cultuurevenement, 23- 25 augustus, krijgen bezoekers een uitgebreid voorproefje van alles dat op de culturele agenda staat voor het nieuwe seizoen. Veel aandacht is er voor nieuw talent en diversiteit. Cultuur is voor iedereen en is ook terug te zien in de programmering.

    “De culturele instellingen aan en om het Museumplein en Leidseplein zijn maximaal uitgerust om dit jaarlijks terugkerende grote evenement te ondersteunen. En dan is het ook nog zo dat grootse jubilea worden gevierd zoals 350 jaar Rembrandt, 125 jaar Stedelijk Museum Amsterdam en Mahler 2020. Dat maakt de twee pleinen goede locaties voor de 42ste editie.”, zegt Jan de  Rooij, bestuursvoorzitter Stichting Uitmarkt.

    Over de Uitmarkt
    De Uitmarkt biedt een laagdrempelig inspirerend platform voor iedereen die kennis wil maken met alles wat het nieuwe culturele seizoen te bieden heeft. Het is een gratis toegankelijk evenement met honderden voorproefjes in alle genres van het rijke culturele aanbod. De Uitmarkt wordt financieel mede mogelijk gemaakt door BankGiro Loterij, Port of Amsterdam, Gemeente Amsterdam en
    Provincie Noord-Holland. Het programma wordt in de komende maanden bekend gemaakt via de website.

    Persbericht: 28 maart 2019

     

    Delen
  36. Voor de pers 69

    Uitmarkt 2018

    Uitmarkt 2018 trekt bijna 400.000 bezoekers

    Delen
Cookie toestemming
We gebruiken cookies op onze website. Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met onze voorwaarden, zoals opgenomen in ons cookiebeleid.
Instellingen aanpassen
Functionele cookies: deze cookies zijn nodig voor een goed werkende website
Analytische cookies: deze cookies worden gebruikt om bezoekers de best mogelijke ervaring te geven op onze websites
Marketing cookies: deze cookies worden gebruikt om onze bezoekers relevante marketing informatie te tonen