I Amsterdam

Tips & Nieuws

 1. Automatische concepten 2

  UITTIP #12: Cabaret

  Daniëlle Schel ziet een Patroon

  Cabaretier Daniëlle Schel won in 2017 de publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival. Ook de jury was onder de indruk en bekroonde haar met zilver. Toch is Schel er zelf nog niet helemaal uit in haar nieuwe show ‘Patroon’:

  “Wat sta ik hier te doen?! …En waarom zeg ik dit hardop?”

  Met ons goeie gedrag dansen we ons uit de naad op de hangende plaat des levens. In Patroon tilt Daniëlle de naald op en brengt op eigen wijze een kleurrijk verhaal over vastlopen en uitbreken. Wat heb je aan de wijde wereld als je schoenen knellen? Een avond vol stuntelende karakters, originele scènes en stuwende kleinkunstliedjes.

  Delen
 2. Automatische concepten 3

  uittip #13: muziek

  Tom Tukker

  Inderdaad, dezelfde naam als die gast uit Family Guy, maar straks net zo beroemd. Tom Tukker maakt licht droevige pianoliedjes waar je meteen je knapzak van wil pakken om de wijde wereld in te trekken. Zijn nieuwe EP ‘Rain is Gone’ schreef hij in IJsland, waar ook de clip voor de gelijknamige single werd opgenomen. 3fm doopte de zanger al tot 3fm talent en deze zomer staat hij op verschillende (festival)podia.

   

  Delen
 3. Clean Pete

  UITTIP #11: muziek

  Clean Pete

  Clean Pete bestaan uit de tweelingzusjes Loes en Renee, een-eiige of twee-eiige, daar zijn ze nog niet helemaal uit (los van Matthijs van Nieuwkerk maakt niemand zich daar druk over), maar samen maken ze liedjes die je doen blozen.

  Clean Peter schreef een aantal moderne meedansers met surf-riffs en drumfills, liedjes over ijdelheid en viespeuken, luie dagen en jongens-nijd.

   

  Delen
 4. Automatische concepten

  UITTIP #10: Cabaret

  Gestampte Meisjes: BALLEN 2.0

  De Gestampte Meisjes kunnen maar niet genoeg krijgen van BALLEN. Met nog meer BALLEN dus. De Gestampte Meisjes vinden dat het weer tijd is om de man op een voetstuk te zetten. Want door al die sterke onafhankelijke vrouwen is het niet gek dat de man steeds onzekerder wordt. Als #metoo aan de orde van de dag is en je bij alles wat je zegt bang bent dat je aan het mansplainen bent, dan ga je ook op je tenen lopen. De klassieke rolverdeling verdwijnt doordat vrouwen denken dat ze alles zelf moeten kunnen, en de man hierdoor minder nodig is. Met als gevolg: de onzekere man.

  Delen
 5. Amsterdam Fringe Festival 1

  UITTIP #9: VRIJE UITLOOP

  Fringe Festival

  Het Amsterdam Fringe Festival organiseert De Vrije Uitloop, het tofste theatrale kippenhok van de Uitmarkt. Hier zie je exclusieve voorproefjes van voorstellingen van Amsterdam Fringe,  een intrigerende mix van cyborgs, een dode octopus, narcistische zondaars, vrouwen over kroeshaar, een loverboy met spijt, linkse bubbelaars en genderfluïde paaldansers.

  Delen
 6. Kita Menari

  UITTIP #8: MUZIEK

  Kita Menari

  Eh, wat? Kita Menari (‘we dansen’ in het Maleis), het alterego van Micha de Jonge en band. Tropische, dansbare indiepopsongs op zijn best. De Wereld Draait Door was fan, net als Giel Beelen, 3fm en Radio 2. In februari stonden ze in een uitverkocht Paradiso, deze zomer op de Uitmarkt.

  Delen
 7. Alaska Pollock

  UITTIP #7: MUZIEK

  Alaska Pollock

  Ronkende bas-synths, jankende gitaren en strakke beats. Met deze ingrediënten creëert de Amsterdamse band Alaska Pollock rond muzikant/producer Jelte de Vries een excentriek, meeslepend geluid. Voor de nieuwste single “Read Between The Lines” werkte twee animatoren samen met de band zes maanden aan een videoclip. Het resultaat: een stad die volledig op zijn kop wordt gezet door kartonnen wezens…

  Nieuwsgierig geworden? Deze mannen staan op het Sena Performers Stage van ABN AMRO tijdens de #uitmarkt2018

  Delen
 8. ACRAM

  UITTIP #6: MUSEA

  ACRAM: modellen en bouwputten

  In het Architectuurcentrum Amsterdam is tijdens de Uitmarkt de tentoonstelling ‘Modellenbureau’ te zien. Hier vind je de de mooiste maquettes van nieuwe Amsterdamse gebouwen. Met deze tentoonstelling wil Architectuurcentrum Amsterdam niet de grote stedenbouwkundige opgaven of vraagstukken centraal stellen, maar juist aandacht schenken aan de kleinschalige projecten die onze stad vormen.

  Daarnaast is er een kleine expositie van Ton Leenarts. Hij legde de aanbouw van de Noord/Zuidlijn vast op doek.

  Delen
 9. Woolf: folkpop met melancholisch randje

  UITTIP #5: muziek

  Woolf: folkpop met melancholisch randje

  Het Nederlandse trio Woolf Music bestaande uit Marieke Smit, Mylène Berghs en Ellen Tackenkamp speelt folkpop met een melancholisch jazzrandje. Straks te zien op podia door het hele land, deze zomer al op de Uitmarkt. In oktober kwam hun eerste single ‘Again’uit, gevolgd door de nummers ‘It Wouldn’t Hurt’, ‘Too Close’ en ‘Flaws and All’.

  Delen
 10. MAN II CO bewegingstheater

  UITTIP #4: theater

  MAN II CO bewegingstheater

  De dames van MAN II CO zijn weer van de (feest)partij deze Uitmarkt. Vorig jaar met huilende confetti en discoballen, dit jaar gaan de vijf op zoek naar de belichaming van macht in hun nieuwe voorstelling “The winner takes it all’:

  Delen
 11. Tommie Christiaan

  UITTIP #3: muziek

  Tommie Christiaan

  Tommie Christiaan werd bekend door zijn hoofdrol in de musical Zorro en het voorafgaande televisieprogramma ‘Op zoek naar Zorro’. Daarnaast was hij te zien in de musicals Grease en Hair, staat dit seizoen als Emilio Estefan op het podium in de musical ‘On Your Feet!’ en vertolkte de rol van Jezus in het live-spektakel ‘The Passion’. Begin dit jaar liet hij zich van een andere kant zien en bracht zijn debuut-EP  uit die wordt gevolgd door de solo-theatertour ‘In een ander licht’  in het najaar. Kun je niet zo lang wachten? Een voorproefje hiervan is al te horen tijdens de Uitmarkt.

   

   

  Delen
 12. Yentl & De Boer

  UITTIP #2: CABARET

  Yentl & De Boer

  Yentl & De Boer zijn terug in de theaters, en hoe. Nieuwe sketches, nieuwe liedjes en een beetje magie. Want wanneer maak je nou echt iets bijzonders mee? Dat er écht iets uitzonderlijks gebeurt? Zo’n moment, dat alles samenkomt, de optelsom meer is dan de delen…

  Je schenkt jezelf nog een glas rode wijn in, morst op het kleed en stoot je elleboog. Je wil nou eindelijk wel iets meemaken. Iets, dat je even optilt boven het alledaagse. Noem het Magie.

   

  Delen
 13. The Dubbeez

  UITTIP #1: muziek

  The Dubbeez

  Deze zevenkoppige band weet reggae een nieuw jasje aan te trekken, waardoor het voelt alsof het nooit is weggeweest (is het ooit weggeweest?). The Dubbeez bewijst dat goede reggae tijdloos is.

  In het voorjaar van 2017 waren zij nog in Kingston, Jamaica om op het zonnige eiland hun debuutplaat op te nemen, deze zomer staan ze in de show van niemand minder dan Ziggy Marley (en nemen het voorprogramma voor hun rekening) én staan op het ABN Amro Podium op de Uitmarkt.

  Delen
 14. Voor de pers 37

  Uitmarkt presenteert cultuuraanbod nieuwe seizoen opnieuw op Oosterdok

  De Uitmarkt vindt evenals vorig jaar plaats rond het Oosterdok en het Marineterrein Amsterdam. Traditiegetrouw in het laatste weekend van augustus, dit jaar van vrijdag 24 tot en met zondag 26 augustus. Gedurende deze drie dagen zijn er op zo’n 25 podia circa 300 optredens te bewonderen, met op zondagavond de populaire Musical Sing a Long als afsluiter.

  Voor de pers 12

  Al het goede van vorig jaar plus meer

  De Uitmarkt vormt de start van het culturele seizoen. Het laat bezoekers proeven van het diverse culturele aanbod dat Nederland te bieden heeft. Door het succes van de afgelopen editie heeft Stichting Uitmarkt ervoor gekozen om de Uitmarkt 2018 wederom op en rond het Oosterdok te laten plaatsvinden. Met toegang tot onder andere het Scheepvaartmuseum, NEMO Science Museum en het Marineterrein Amsterdam heeft deze locatie de bezoeker veel variatie te bieden. Meer nog dan vorig jaar, door de uitbreiding met een extra stuk terrein. Het Scheepvaartmuseum vormt opnieuw het prachtige decor van het hoofdpodium.

  ‘Bezoekers hebben vorig jaar enthousiast gereageerd op de nieuwe locatie. Dit in combinatie met de goede infrastructurele voorzieningen, was het voor ons reden genoeg om dit gebied opnieuw in te richten voor de 41ste editie van de Uitmarkt’, zegt Jan de Rooij, voorzitter Stichting Uitmarkt.

  Cultuur in al haar diversiteit

  Bezoekers van de Uitmarkt krijgen een gratis voorproefje van wat er in het seizoen 2018-2019 in de theaters, musea en concertzalen te beleven is. Artiesten vanuit het hele land en van verschillende genres zijn aanwezig. Naast de gevestigde orde is er ook volop ruimte voor nieuwkomers. Bijvoorbeeld in de Remix Area waar urban talent uit de verschillende Amsterdamse stadsdelen zich presenteren of de jonge theatermakers op het Fringe podium.

   

  Delen
 15. Voor de pers 14

  Uitmarkt 2017: terugblik

  Musical Sing A Long

  Delen
 16. Uitmarkt 2017: Opium

  Uitmarkt 2017: terugblik

  Vanaf het Water

  Delen
 17. Voor de pers 31

  Uitmarkt 2017: terugblik

  Soul

  Delen
 18. Voor de pers 27

  Uitmarkt 2017: terugblik

  Herman van Veen

  Delen
 19. Voor de pers 45

  Uitmarkt 2017: terugblik

  Opium

  Delen
 20. Voor de pers 13

  Uitmarkt 2017: terugblik

  Opening Uitmarkt 2017!

  Delen