I Amsterdam

Organisatie

De Uitmarkt is de landelijke opening van het culturele seizoen. Drie dagen lang zijn er zo’n driehonderd optredens te zien. Deze mix van theater, dans, muziek en cabaret vindt traditiegetrouw het laatste weekend van augustus plaats in Amsterdam. Niet alleen de podiumkunsten worden in de spotlight gezet. Het nieuwste van het nieuwste op het gebied van literatuur, film, museale kunst en nieuwe media is hier te ervaren. Met een half miljoen bezoekers, 2000 artiesten en 28 podia is de Uitmarkt uitgegroeid tot het grootste culturele festival van Nederland. En dat alles voor nop.

Over de Uitmarkt

Al 41 jaar heeft de Uitmarkt maar één doel: meer mensen introduceren tot het enorme aanbod aan kunst en cultuur in Nederland. De Uitmarkt wordt georganiseerd door XSAGA Festivals, het samenwerkingsverband tussen De Vries Producties en XSAGA, in opdracht van Stichting Uitmarkt. Stichting amsterdam&partners verzorgt de redactie, publiciteit en marketing rondom de Uitmarkt.

De Uitmarkt is uitgegroeid tot een cultuurevenement met landelijke bekendheid waar jong en oud kennis maakt met het nieuwe culturele programma. Ieder jaar opnieuw worden we verrast door de rijkdom van het aanbod, de originaliteit en durf van de makers, de kwaliteit van de programma’s. Cultuur ‘maken’ is een kunst. Het mooie van de Uitmarkt is dat iedereen hier heen kan. Daarmee is het een laagdrempelig platform voor zowel de doorgewinterde cultuurconsument als de aarzelende beginneling.